tisdag 11 november 2014

Tallinn

Tallinnresan blev ju toppen-toppen. Det var inte illa att, som omväxling, få diskutera och skämta med maken på tu man hand. Och promenera. Och äta!

Vi lyckades pricka in tre trevliga restauranger och åt fantastiskt vid varje mål. Luncherna intogs på hipster-ställena Sfäär och F-hoone, och middagen på Rataskaevu 16. Allt var gott, och nog blir man ju extra glad när man kan äta trerättersmåltider med vin eller öl för 20-25 euro per man...

Och hotellet - ååh, hotellet! Maken slog på stort och bokade ett extra stort rum på Swissotel, och det var det såå värt när man åker på tu man hand och stannar bara en natt. Utsikten var fantastisk och sängen bredare än lång. Där fanns ett spa, och frukosten var en dröm.

Badrummet var säkert nästan lika stort som det vi har hemma.

Pre-förrätt på rummet (handlad på Stockmann vägg i vägg), innan vi gav oss ut på stan på lördag kväll. 
Intressant lampsystem på restaurangen. Alla lampsladdar utgick från samma uttag i taket, och så drogs de till krokar ovanför borden på ett mer elle mindre hängigt sätt. Jag blev litet lockad, månne det skulle se roligt ut i vardagsrummet?


Vi handlade nästan ingenting (hur många procent av finländarna månne någonsin gör som vi denna gång - som kom hem utan en enda flaska alkohol), bara litet vantar åt flickorna. Och åt mig - en speciell design där fingrarna och tummen sticker fram. Praktiskt, faktiskt, när man ska köra, kolla på sin telefon eller göra något annat som kräver viss precision. Femåringen blev överförtjust i skinndetaljen och frågade snällt: Mamma, om du någon dag inte behöver dem till jobbet, så får jag då ta dem till dagis? (Tror tyvärr inte det. De skulle kanske inte tåla sandlådslekarna så bra.) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar