söndag 23 juli 2017

Årets öde ö

I går packade vi ihop och åkte hem från lande, sedan packade vi upp och tvättade hundra maskiner tvätt, sedan packade vi igen.

Och i dag åkte vi med fullpackad bil och båten på trailer längst ut på Pellinge, där vi satte båten i sjön och åkte vidare till den öde ö som vi har hyrt i år.

Borgå skärgård är litet annorlunda än den åboländska som vi är vana vid. Inte lika karg, mycket granar och massor av stenar och grund. Och kortare färd till havsbandet. Efter bara 10 minuters båtfärd var vi framme vid ön.

Och ön är fantastisk. Fri utsikt åt alla håll. Släta klippor på några ställen, kantiga, skrovliga och ogästvänliga på andra. Höga vågor slår dånande in från sydväst, men på läsidan är det lugnt och varmt. Massor av hällkar och en liten smultrontuva i en skreva. 


Och en pytteliten stuga mitt på holmen, utan el och vatten. Men den är välplanerad, så alla har en sängplats.

Matinköpen var uttänkta enligt förutsättningarna - litet gaskylskåp, två gaslågor, ingen frys och ingen ugn. Till middag åt vi potatis, sill och grillad file, utsökt gott. Och efterrätten blev Mariekex med Nutella på klipporna i kvällssolen
.

1 kommentar: