tisdag 31 oktober 2017

Tillbaka i vardagen

Det blev ett ganska abrupt byte av omgivning och omständigheter. Planet från Malaga avgick vid 22-tiden på kvällen i stjärnklar värme. Fyra timmar senare landade vi i ett Stockholm med minusgrader. Eftersom det bara var några timmar tills båten mot Åbo skulle avgå hade jag inte bokat något hotellrum för natten - men så visade det sig ju vara just natten då tiden byttes till vintertid, så vi fick oss en timme extra på Arlanda, till allas stora glädje. 

Natten gick ändå rätt snabbt och smärtfritt, och så fort vi kom ombord på båten åt vi varsin smörgås och gick och lade oss. När vi vaknade några timmar senare blåste full storm (25 m/s, tydligen). Rätt spännande och kallt att stå på däck! Lyckligtvis har ingen av oss värre anlag för sjösjuka. De båda minsta och jag fick jobba litet för att få i oss lunchen - men sedan mådde man ju bättre. Och efter Mariehamn slutade det gunga.

Hem kom vi sent på kvällen, till en överlycklig hund. Och fast man var så lagom pigg på att lämna sommarvärmen, havet och ljuset för november (snart) i Norden är det ju nog skönt att komma hem också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar