måndag 19 februari 2018

Världens längsta dag - men rolig!

Hälsningar från Hongkong! Här är härligt varmt och mycket fuktigt.

Flygresan hit överträffade alla förväntningar. Det var mellanlandning i Amsterdam, och sedan ytterligare elva timmars flyg. Jag tänkte att det skulle bli vansinnigt tråkigt, man brukar ju bli uttråkad redan på tre timmar långa flyg. Men den här gången blev det faktiskt inte tråkigt överhuvudtaget. Först jobbade jag fyra-fem timmar, och när jobbet var klart satt jag glad och nöjd och tittade på två filmer i sträck (alla har en egen skärm, där man fritt kan välja film). Dessutom bjöd Cathay Pacific på ovanligt bra och riklig mat. Enda utmaningen var sömnen - det blev nu inte till någonting. Planet från Amsterdam startade vid lunchtid, och just som man enligt finländsk tid började bli sömnig inför natten och slumrade till, tyckte Hongkong-besättningen att det blev morgon (vilket det ju började bli, Hongkongtid), tände alla lampor i planet och började servera frukost. Så både den nyblivna artonåringen och jag sov bara en halv timme förra natten.

När vi hade landat och fått vårt bagage var nästa uppdrag att ta oss till hotellet. Vi lyckades göra det med lokalbuss och genom att fråga några tanter om vägen, vilket jag faktiskt är litet stolt över. Vårt första hotell (där vi sover en natt pga att det kinesiska nyåret gjorde allt rätt fullbokat) visade sig ligga i det kinesiska distriktet. Här är full hålligång och ganska rörigt. Artonåringens enda krav inför lunchen var att vi "inte skulle gå till en restaurang där det hänger döda hönor i taket", men trots att vi följde denna riktlinje fick vi beställa litet på måfå både vid lunchen och middagen - restaurangpersonalen talar inte engelska och vi talar dessvärre inte kinesiska.    

Och sedan har vi vandrat runt hela dagen, som man ska i en storstad. Hongkong har bland annat en fantastisk väg av rulltrappor mellan två stadsdelar - 23 rulltrappor i sträck som för en högt upp på berget. Och sedan får man traska ner igen.

Till sist var vi och såg på ljusshowen Symphony of Lights, som visas varje kväll klockan åtta. Nu ligger vi äntligen i sängarna (min rumskompis sover redan), efter 34 timmar med bara en halvtimmes sömn. Otroligt ändå, att man orkar med det utan större problem. Men nu ska vi sova, och fortsätta semestrandet med förnyade krafter i morgon.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar